Въпреки че няма да получат подкрепа за кабинет от "Има такъв народ", поканата на БСП за публични разговори остава. Първата среща е в неделя с "Изправи се БГ! Ние идваме!", информира БНТ.

Според мандатоносителя - БСП, с едно интервю Трифонов изпраща държавата на нови избори като прибавя и парламентарна криза към останалите три.

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, БСП трябва да върнат мандата.

Колективният орган на БСП ще реши как да се действа, тъй като ситуацията след интервюто на Слави Трифонов, според социалистите, се променя с часове.

"Изправи се БГ! Ние идваме!" ще решат най-късно в неделя сутринта дали въобще да отидат на консултациите с БСП. Николай Хаджигенов каза, че е бил в кабинета на Слави Трифонов ноември месец миналата година след края на протестите.

"Говорихме си мъжки неща по неговия начин. Това е единственото ни отиване в кабинета на Слави Трифонов - ние казахме какво трябва да се направи, как трябва да се направи, защо трябва да се направи. Бяхме изслушани и това не беше прието.

Трифонов иска ние останалите да се смирим и да седнем под него, което е точно толкова смислено, колкото обвинението за предателство, което отправиха Тошковците към нас. Тези, които бяхме на площадите свалихме диктатор. Смятате ли, че ще се смирим до степен да имаме диктатор - друг?", заяви Николай Хаджигенов от ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

В петък вечерта във Фейсбук пост депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев отправи критики към лидера на "Има Такъв Народ" - Слави Трифонов. Той написа - цитирам: "Имаш 65 гласа, но се държиш все едно имаш 165. Не представяш управленска програма, обявените приоритети са миш-маш, накрая обаче казваш Христо Иванов е виновен".

От ДПС се въздържаха от коментар.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ