Писателят и член на ГЕРБ Христо Стоянов написа критичен пост в социалните мрежи по повод премиера Кирил Петков и Конституцията. Повод за това стана исканата и отхвърлена оставка на зам.-шефа на НС Мирослав Иванов. Ето какво написа Стоянов:

Кирил Петков: "Мирослав Иванов е един от много свестните и изпълнителни"... Друг е въпросът как се степенува "свестността" и какви са критериите за сравняване... Виж, за изпълнителността сме убедени - изпълнява всичко, което Просто Киро му нареди. Друг е въпросът по Конституция кой на кого трябва и може да  нарежда.

Но тъй като знаем отношението на Просто Киро към Конституцията разбирам критерия за изпълнителност... И, така... Критерий за свестност няма, Конституцията е това, която в момента решим че е, защо тогава да бъде свалян един Председател на Народното събрание.

Те, в партията си ПП и без това се свалят непрекъснато - кой с говорителка, кой с началник на кабинет, кой с премиер и вице такъв. И тъй като момчето е младо да не му търсим кусури.

И така и така Конституцията и Парламента са взети за лично ползване... Ами при това положение и така структуриран по потентност и първични полови белези Парламент защо не се сложи и червен фенер отпред - решетки вече има...

Явно доста нестандартни услуги ще се предлагат, защото си е чист мазохизъм да слушаш да ти плещят врели-некипели от трибуната, от която, представете си, преди Просто Киро и Миро Иванов са говорили Петко Славейков, Захари Стоянов, Буров, Никола Петков...

Какво нахалство от тяхна страна да не предвидят появата на П(ей)П(енке ле), кой ли те слуша... Вече...