Нямам намерение да коментирам оперативната си работа на "Позитано" 20. Битието ми винаги е било свързано с това. Няма да коментирам работни срещи. Това заяви в ефира на Нова тв политикът от БСП Кирил Добрев. 

"Компроматите обаче не намаляват силата на опонента, а намаляват доверието у този, който ги е извадил. Подобен стил и метод на работа не одобрявам. Мръсната игра винаги носи негативи за този, който я прилага", каза той относно изтеклите записи от камерите в централата на Столетницата, от които се вижда как възниква спор между Добрев и Евгений Белий, който бързо прераства в бой и закани, отправени към "човека на Нинова". 

"Цялата система се управлява от председателя на партията. Подобен тип отношения в организацията настройват  хората негативно към тези, които прилагат този метод. Погнусен съм, както и обществото е погнусено от всички снимки и записи, които се пускат", заяви социалистът. 

"Този запис, за да излезе, разрешение е дала госпожа Нинова и никой друг. Преди няколко седмици излезе запис от заседание на парламентарната група в медиите. Има много камери на "Позитано" и се записват гласуванията", каза Добрев.

"Тези неща няма да променят намерението ми и желанието ми да видя едно различно БСП. Аз съм емоционален човек. Дори не съм имал контакт с лицето", заяви социалистът. 

Той заяви, че няма провалено организационно мероприятие: "Желанието на някои хора да използват членската маса на БСП за лична употреба, няма да допусна", каза Добрев.

Според него е важно на преден план да излязат лица, на които обществото има доверие. "Няма да вляза аз в компроматна война. Винаги съм казвал "Долу ръцете от компроматите". Те ни играят лоша шега и винаги в 90-тата минута губим и парламентарните избори и останалите", заяви той.

По думите му трябва да се възстанови диалогът на партията, който е разрушен от години. "Аз знам какво искам и от какво имат нужда моите другари - от диалог и да седнем на една маса, да уважаваме мнението си и да имаме обща цел", каза Добрев.

По думите му, ако БСП се обедини Мая Манолова и Слави Трифонов нямат шанс. "Тези партии, които паразитират, няма да грабят от избирателите ни, а ние ще сме алтернативата"", заяви той.