Утре започваме номинация за евродепутати в партията, нека не правим компромиси и да издигнем онези личности, в които обществото има доверие. Това каза заместник-председателят на БСП Кирил Добрев по време на заседанието на 49-тия конгрес на БСП, предава Агенция „Фокус“.

„Както казва другарят Станишев- политиката е разговор за бъдещето. На финала сме на един дълъг и амбициозен процес да приемем „Визия за България“ и нашата европейска платформа“, посочи той. „Със самочувствие мога да кажа, че „Визия за България“ е плод на усилията на цялата активна членска маса. В резултат на това днес всеки, който се интересува от политика, е разбрал, че БСП има визия и че може да управлява България“, заяви Добрев.

Той уточни, че БСП винаги са били царе на писането на документи. По думите му и визията и платформата са прекрасни документи.

„Но това са само думи на бял лист и те ще останат само думи, ако ги няма хората, лицата, политиците, които ще бъдат гарант пред обществото, че думите се превръщат в дела“, коментира той.

„Уважаеми другарки и другари, като говорим за хора, за личности, позволете ми един съвет като делегат от Годеч. От утре стартираме кампанията за номинации в БСП. Нека не правим компромиси. Нека издигаме онези личности, в които обществото има доверие и хората вярват. Дошло е време да извлечем поуките от спечелените президентски избори, но и от загубените парламентарни. Аз не съм склонен да участвам в кампания на сделки и тайни договорки. Не бих заложил крайният успех на партията пред личните амбиции на който и да било. Не го препоръчвам и на вас“, посочи Добрев.

„Длъжни сме да се представим пред обществото с онези политици, които отговарят напълно на нашите послания. Когато говорим за борба с корупцията, този който изрича това послание, трябва да бъде емблемата на тази битка. Истинският начин да спечелим следващите избори е само ако има пълна симбиоза между посланията и политика, който ги изрича. Сигурен съм, че няма човек в тази зала, който да не е наясно, че резултатът от европейските избори е определящ за това ще има или не предсрочни парламентарни избори“, допълни още Кирил Добрев.

„Всички сме в една лодка от Корнелия Нинова до Милко Сиркьов от Сатовча. В една лодка сме и с общи усилия или ще обърнем нагласите на европейския вот, или нагласите ще обърнат нас. Само силната връзка помежду ни може да осигури онази синергия, която връща силата на БСП, която превръща БСП в първа политическа сила не просто на социологически проучвания. Нека не се заблуждаване, няма шанс да загубим европейските избори и само 6 месеца след това да спечелим местния вот. Европейските избори са обществения вот на недоверие срещу това правителство и нашата генерална репетиция за местните. Всичко това налага максимална мобилизация и включване в предизборния и изборен процес на целия общински потенциал“, заяви Добрев