Само преди ден Кирил Петков обяви, че докато той и Асен Василев са министри, няма да ползват позициите си, за да правят политика.

От Благоевград Петков заяви, че обиколките из страната, които зачестиха съмнително в последните дни, не са свързани с политически проекти или нещо подобно, нямало никакви агитация, а само си вършели работата. Оказва се обаче, че и тук бившият вече икономически министър е решил да каже „истината“ както и за канадското си гражданство, пише tribune.bg.

Видео от срещата на Василев и Петков, която се проведе заедно със синдикалистите в „Мини Марица-изток“, показва ясно, че пред събралите се служители двамата провеждат открита политическа агитация.

В петминутната си реч, Петков започва с това, че баба му е била в лагера в Белене, а това което е научил от нея, че страхът е най-лошия съветник. След това разказва за подвига си при търсенето на алпиниста Боян Петров и как с риск за живота си е направил немислимото.

„Ако ни беше страх, никога нямаше да спрем едни 800 милиона в ББР и на едни хитреци язовирите“, обявява Петков като допълва, че най-големият приоритет е да се спрат кражбите.

„Не трябва да ни е страх да им кажем: „Майната ви! Стига толкова!“, защото аз лично влязох в тази игра, защото ни писна как едни хора взимат държавните средства и как всички сме ок с това. Ние не сме ок с това и следващата ни стъпка е никой от нас да не ни хване страх, независимо от това кой е местната мутра, кой е местния дирибей – стига толкова. И сме тръгнали срещу тях“, обявява Петков.

Следващото нещо, което той отчита е, че не можело да се тръгне срещу цяла Европа.

„Истината е, че ако тръгнем срещу цяла Европа, ще ни спрат по най-различни неща и те имат сила. Въпросът е да защитаваме интересите си, когато това се случва и с българския приоритет напред“, обявява още Петков.

Основната причина пък да са там е защото им писнало, а проблемите били много и всеки искал от тях помощ, където и да отидат с Василев.