Деница Симеонова и Яна Баламикова ще бъдат нашите представители в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на Румен Радев за президент. Ние вече казахме, че той е нашият президент. Най-големият ни мотив да подкрепим Румен Радев е факта, че за четири месеца той никога не ни се обади, за да ни каже - не правете това, назначете този човек, заяви пред bTV един от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

Мисля, че Асен Василев е първият финансов министър, който сам имаше свободата да си назначи шеф на НАП. Единственото думи, които чувахме от президента, бяха: Браво за смелостта. Атаките срещу Румен Спецов дойдоха, защото той си позволи да направи проверки, където никой преди това не си беше и помислил да прави. Това е и причината НАП да има толкова добри резултати за последните месеци. Очаквам, че съвсем скоро атаките срещу него отново ще се засилят", добави Петков. 

"Надявам се Конституционният съд (КС) да реши, че на 21 април, когато направих своето словоизлеяние и подписах декларация, че се отказвам от канадско гражданство, е началната дата на моя отказ от двойно гражданство. Вчера разговаряхме с един страхотен млад човек и бизнесмен от Видин, който няма как да влезе в нашите листи, защото има двойно гражднаство и се е отказал от него твърде късно. 

Надявам се решението на КС веднъж за винаги да реши този казус с двойното гражданство. Аз на 21 април съм казал, че не искам да бъда канадски гражданин, че не искам канадска пенсия, че съм си оставил канадския паспорт. Искам българската Конституция да приеме, че всички тези факти означават край на двойното гражданство и да няма повече такива проблеми. На 20 август получих от канадското посолство официално уверение, че вече не съм канадски гражданин и съм сигурен, че няма да има проблем с това да стана депутат", добави той.  

"Завършил съм бакалавър в университета на Британска Колумбия. След това работих 4 години работих в голяма международна компания, където се научих как се привличат чужди инвестиции. В периода 2005 - 2007 година завърших Харавард бизнес скул - магистърска програма.

Изкарах целия курс и съм най-горд, че влязох в топ 10 на моите съкурсници, които общо бяха 900. Очаквам още атаки по темата за Харвард, но всичко е много лесно проверуемо", каза още бившият служебен икономически министър.  

"Вече познаваме водачите на листите ни лично. За нас тези хора са се доказали като почтени и ние гарантираме за тях. Мога да дам за пример г-н Николай Събев, шефът на "ЕКОНТ". Аз го познавам отпреди заради бизнеса, който имам, но той дойде в Министерството на икономиката и ми показа къде се случва икономическата активност в България на база на пратките, които изпраща.

Друго, което много ми хареса, е, че той е изключително запознат с транспорта в България и има уникална визия за развитието на този бранш. Когато ми сподели тази визия, аз си казах, че ако това е бъдещият ни транспортен министър, ще е чудесно.

Да, сега казвам - ако имаме възможност да номинираме министър, г-н Събев ще е нашето предложение за транспортен министър", категоричен бе Петков. 

"С Христо Иванов не сме имали конфликти. Ние можем да направим коалиция с Мая Манолова и "Демократична България". Ние ще бъдем в центъра на тази коалиция и ако съберем 121 депутата, ще бъдем двигател на промяната. 

На ГЕРБ дадохме възможност да кажат - ние сгрешихме, похарчихме над 2 млрд. от ББР, изхарчихме много пари от бюджета, нека направим съдебна реформа, сменим главния прокурор и нека нашите хора си понесат съдебната отговорност, тогава можем да разговаряме с тях. Само с "извинявай" няма да стане. 

Ние не сме президентска партия. Никой не седи зад нас. Крайните решения взимаме аз и Асен Василев. Даже не сме и ние двамата, защото сме направили един център на четири очи, който взима окончателните решения", завърши Кирил Петков.