Именно това трябва да е репликата на бившия служебен икономически министър, а сега новоизлюпен политик Кирил Петков, ако държи на истината. Вместо това Киро Харварда, както предпочитат вече да го наричат българите, продължава да отрича като Матросов на амбразурата, че е човек на Прокопиев, но същевременно легитимира манипулациите му.

Само че вчера по БНР се обърка тотално и директно си призна, че не само е подставено лице на разградския олигарх, ами което е по-опасното, действията му като министър са били свързани изцяло с опорните точки на кръга „Капитал“.

Припомняме, че още когато стана министър през месец май и дори си нямаше идея какво е това „Българска банка за развитие“, Петков се изтъпани пред телевизиите и гордо „разкри“, че имало 8 големи кредитополучателя от държавната банка, а четири от фирмите били свързани с бившия депутат Делян Пеевски.

От ДПС веднага му опонираха и заявиха, че са извършили нужната проверка, като нито Пеевски, нито негови фирми са получавали кредити. Едва в края на юли в парламента Петков призна с половин уста, че всъщност това е така и повече не искал да вкарва спекулации, затова бил разпоредил щателна проверка в банката.

Вчера обаче лъсна грозната истина кой е вкарал думите в устата на служебния министър през месец май. Според самия Петков той много обичал да чете вестник „Капитал“ и „когато влязох в Българската банка за развитие и казах, че четири от заемите, които бяха дадени, по 150 милиона от нашите пари, имат някаква връзка с г-н Пеевски, идваше от техни разкрития“.

От това по-голяма излагация, здраве му кажи. Значи някой те е пробутал за министър, дал ти е опорните точки (лъжите в „Капитал“ за Пеевски са хиляди през годините, не само за ББР) и ти без да провериш, без доказателства, си готов безогледно да излъжеш обществото от позицията ти на властимащ!?

Защото едно са „разкритията“ на грантовозависима „медия“, друго е, когато министър, предполага се с достъп до информация, каже нещо. Но именно това винаги е била целта на Прокопиев – манипулациите му да получат държавна санкция и така да се разправи с опонентите си.

Сега Кирил Петков и Асен Василев се готвят да „оправят“ държавата, защото „продължавали промяната“. За тази цел обаче първо двамата „почтени“ харвардци трябва да спрат да лъжат, второ, да си признаят зависимостите от кръга „Капитал“ и че работят за Прокопиев и компания и трето, да престанат да смятат народа за наивен глупак.

Защото дори и да се набутат сега във властта, със сигурност ще дойде време, когато ще им бъде потърсена сметка. Тогава нито харвардските дипломи ще им помогнат, нито знака за „почтеност“, който сами си пришиха.