Постигнахме колосални успехи по отношение на местната власт. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и кмет на Община Бургас Димитър Николов по време на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на партията.
„В първите години, когато навлизаше в регионите на месната власт, ГЕРБ подхождаше на сляпо. Не винаги намирахме точния и верния човек“, каза Николов и изтъкна, че ГЕРБ е постигнала колосални успехи по отношение на местната власт през последните години. Кметът на Бургас отчете, че на последните местни избори ГЕРБ е постигнала рекорден успех с кметове и общински съветници.

„На места момчетата и момичетата си вършат работата и хората го разбират“, каза той и изрази убедеността си, че резултатът на местните избори през 2019 г. ще се увеличи. Димитър Николов попита дали страната ни е успяла да постигне максимума по отношение на усвояването на средствата от еврофондовете. „Постигна ли се кохезията в България? Отговорът е категорично, позитивно да“, заяви Николов.

Той отчете, че само през първия период проектите на местната власт, които са били подготвени, защитени, подписани, изпълнени и разплатени са 4 225 за 8,1 млрд. лв.

„През новия програмен период до този момент са подписани и подготвени 2 000 проекта за 4,2 млрд. лв.“, допълни Николов. Той посъветва делегатите на Четвъртия конгрес да се научат да се спират и да обясняват това, което е свършено, както и да се дава възможност на гражданите да питат и да дават съвети. Според него посоката на развитие е вярна, а тя е успехът на България.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!