КНСБ е против депутатската пенсия, надхвърляща 1400 лева. Тази позиция синдикатът изрази в официално становище, изпратено до парламентарната комисия по социална политика и до медиите.
„За какъв експертен потенциал говорите, в мотивите си към проекта, след като има депутати, които не са виждали как изглежда залата от парламентарната трибуна или са се изказали за три години по два-три пъти. За какъв морал може да става дума тук, след като сега на ранно пенсиониране имат право само около 300 000 работници, а пенсиите им осигуряват едва около 40 на сто от дохода, които са имали?!”, пише в писмото.
От КНСБ припомят, че парламентът е отнел правото на ранно пенсиониране на около 1 000 000 българи, в името на реформата и стабилизацията на пенсионната система. „Къде, господа, съзряхте в ежеседмичното си три дневно присъствие в сградите на Народното ни събрание, такъв изключителен принос към бъднините на България, който да ви осигури пожизнена издръжка за сметка на всички останали редови българи, които не са съзирали имената си в партийните избирателни листи”, питат още от КНСБ. /БЛИЦ