Парламентарната временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, не събра кворум на днешното си заседание.

По-малко от десет минути след обявения начален час, председателят ѝ Никола Минчев („Продължаваме промяната – Демократична България“) отбеляза, че проверката на кворума показва, че има петима народни представители членове на комисията.

Той посочи, че с оглед на последните изменения на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание е отпаднала възможността да може да се открива заседание на комисия дори и при липса на кворум.

В дневния ред имаше една точка - обсъждане и гласуване на доклад на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около убития Мартин Божанов.

Председателят на комисията Никола Минчев направи и коментар по твърдението, че е фалшифицирал документ заради Кирил Петков.

"Аз по никакъв начин не съм участвал в казуса с подписването на Кирил Петков като управител на "Да запазим Корал". Работил съм по предходни казуси там, няма как да кажа защо и как се появява името ми в документите", каза той пред журналисти.

Той обясни, че прокуратурата не е свързвала с него, но има готовност, ако го направят да даде показания.