Голям конфуз преживя депутатът от "Продължаваме промяната" Божидар Божанов. След като приключи свое изказване от трибуната на парламента, народният представител тръгна да слиза по стълбичките в новата зала на депутатите, водещи към креслата на неговите  колеги.

В един момент обаче той се сети, че трябва да предаде документи на зам.-председателя на НС Росица Кирилова и се обърна, за да тръгне към нея, но стълбите му се оказаха враг и той се спъна в тях. 

За щастие на народния представител куцузът му не се оказа голям и той не успя да се пльосне по очи и да се нарани сериозно. 

След като предаде листовете на Кирилова, вече внимавайки, Божанов слезе по стълбичките безпроблемно. Това обаче не попречи на заместник-председателкатъа да избухне в смях, въпреки констатацията на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, че пребиването на колегата му от ПП не е смешно и призива му "айде, малко да е по-сериозно". 

"Извинявам се , радвам се, че така е разведрена обстановката в зала", каза на свой ред Кирилова.

Още във видеото на 4:28:47

Още във видеото на 4:28:47

По-рано през деня със 154 гласа „за“, без нито един „против“ и  22-ма „въздържал се“ парламентът прие на първо четене промени в Закона за българското гражданство, предложени от Министерския съвет.

Така, като задължително условие за придобиване на българско гражданство от лица с български произход, както и от лица с родител, придобил българско гражданство, е владеенето на български език.

Това изискване няма да се прилага спрямо лицата, придобиващи българско гражданство на основание осиновяване от български гражданин при условията на пълно осиновяване, тъй като би създало непреодолима пречка за финализиране на процедурата.

Също така Народното събрание ратифицира Спогодбата за социална сигурност между България и Албания. Според доклада на Комисията по труда, социалната и демографската политика, Спогодбата се основава на принципите на равно третиране на лицата, износ на обезщетения и пенсии, приложимост само на едно законодателство по отношение на задължението за осигуряване и сумиране на периодите на осигуряване. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук