Не, няма да подавам оставка, и то заради резултатите, които ви съобщих. За 10 месеца сме увеличили подкрепата си почти 3 пъти. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.
„Имаме една президентска победа, един силен конгрес със започнала промяна в партията, която трябва да продължи и имаме този невероятен ръст в гласовете на парламентарните избори. Не виждам основание да подавам оставка при така постигнатото за 10 месеца“, заяви лидерът на БСП. 

По думите ѝ въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех за БСП, тъй като консолидацията в ляво е факт. „Ние сме успели да представим лявата алтернатива и около нея да обединим тези 955 490 души.

Тревожно е, че една голяма част от дясномислещите хора остава непредставена в парламента“, коментира тя. Според нея се е очертало сложно съотношение на силите вътре в парламента. Нинова заяви, че сегашният резултат на БСП е по-добър от резултатите на първи тур на президентските избори - те.

Тя посочи, че го затвърждават и дори го увеличават на тези избори. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!