ГЕРБ отвориха битка с всички и с всичко. Това заяви заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе на честването на 70-ата годишнина от учредяването на Коларовската районна партийна организация и 30 години от създаването на Районните партийни организации "Сердика", "Надежда и Връбница, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите й те водят война с президентската институция и така разрушават държавността. „Водят война и с опозицията, която изпращаха в Сибир от трибуната на Народното събрание и така разрушават парламентаризма. Отвориха битка с народа си, когато накараха хората с увреждания да стоят с патериците на паветата пред парламента и не ги допуснаха в Народното събрание, и заклеймяваха всеки протестиращ за платен провокатор.

Те имат чувство за единственост. Всеки, който има различно мнение, бива подлаган на натиск и заплахи. Така обявиха битка и на най- святото ни право -да бъдем свободни хора“, посочи Нинова. Според нея управляващите узурпираха европейската идея. „И когато чуха тежката оценка на младите европейци,че ГЕРБ са съсипали усилията на поколения млади хора, не се посвениха да нападнат и тях“, посочи лидерът на БСП. Нинова посочи, че БСП може да промени България.

„Нека вържем икономиката с образователната система, за да гарантираме работа и кадри“, призова лидерът на БСП.