Лидерът на партия "Възраждане" смази почитателите си в американската социална мрежа "Фейсбук", че може да бъде убит. Това обаче не го плаши, защото вече е направил своя избор "Свобода или Смърт".

Преди малко той пусна пост, от който става ясно, че е готов на саможертва и призовава и феновете си да направят като него:

"Правителството на американското посолство ще бъде гласувано утре в парламента. Призовавам преди това всеки свободен българин да дойде в 12 ч. пред Народното събрание, а в събота, също в 12 ч. пред Народното събрание, Възраждане организира национален протест срещу пълзящия държавен преврат, който американските агенти в страната ни извършват в момента.

България удари зверско дъно в историята си! На прага сме да загубим за трети и последен път в историята своята държава! Нека не го допускаме! Утре ще гласувам срещу американското правителство на предателите и шпионите, а в събота ще изляза с моите сънародници на борба срещу враговете на Отечеството!

И днес, както и преди век и половина, трябва да направим следния избор - свобода или смърт! Аз моят избор съм го направил отдавна!"

Под поста валят коментари на разтревожени фенове:

"Костадинов, четох, щели да ти спират нета:)))

Няма такива арогантни к0пелет@!!!!"

"Те искат да ме убиват, вие за един нет се кахърите:) Не ме плашат мекеретата, скоро ще видим кой кого!", обяснява Костадинов.

Валят още коментари отдолу:

"Вие сте достоен Човек за Премиер на България С Възраждане за Нова България"

"Вижте си ЛС с инфо за Воена техника"

"Новият американски посланик е по тази част. Нали за това е изпратен у нас. Вижда се, че налице са вече и убийствата. Пазете се!"

Какво точно разтревожи феновете му?

Факт е, че Костадинов прави информационната си кампания именно през американските социални мрежи Фейсбук и Ютуб, където включително ползва платена реклама, за да увеличи обхвата си.

Той бе и политикът с най-много ефирно време в националните телевизии по време на последните избори.

По-рано през деня бе пуснат забавен колаж, който явно феновете му са взели за чиста монета.

Там се припомня реално изявление на Костадинов след инцидента с Гешев.

Костадинов обяви, че това е опит за убийство и атентат и навърза случая с пристигането на новия посланик на САЩ в България Кенет Мъртън, когото Костадинов нарича "Мъртъв".

Под поста му е монтиран измислен отговор от Посолството на САЩ:

"Ако решим да ви убиваме, просто ще ви спрем Ютуб и Фейсбук", пише там. 

"Докато Кенет Мъртън беше посланик на САЩ в Хаити, там беше убит президента на Хаити. Кенет Мъртън е посланик на САЩ в България едва от няколко седмици и вече има опит за убийство на главния прокурор. Човекът определено е професионалист и не си губи времето.", пише Костадинов.

Всъщност елементарна проверка на фактите показва, че по това време Мъртън изобщо не се намира в Хаити, а изпълнява длъжността генерален директор на Външната дипломатическа служба във Вашингтон.

Мъртън действително е назначен да ръководи посолството на САЩ в Хаити като шарже д’афер в продължение на шест месеца, но през 2022 година, което е година след убийството на президента. Основната версия за убийството на президента на Хаити Жовенел Моиз е, че той е бил застрелян от група колумбийски наемници по поръчка на местни конкуренти за властта. Съпругата на Моиз всъщност е евакуирана и спасена в болница в Маями в САЩ, Флорида.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук