Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов написа в социалната мрежа фейсбук обръщение към сънародниците си по случай 24 май.

"И ний сме дали нещо на светa и на вси словене книга да четат!"

"Честит празник на славянската писменост и на българската култура! Нашата азбука, на която пишат повече от 200 млн. души по света, е най-големият ни принос в човешката цивилизация. Нека я тачим и уважаваме! Ето защо призовавам всеки за един напълно символичен жест - ако името му тук във фейсбук е изписано на латиница, нека да го изпише с българските букви! Нека да бъде едно малко, но символично начало на завръщането на българското сред българите!“, написа Костадинов.

Днес в 10:00 ч. той присъства на празника по случай 24 май, който организира структурата на „Възраждане“ във Варна. Малки и големи заедно направиха влакчето на буквите, което е традиционна инициатива на структурата на „Възраждане“ в морската ни столица, провеждана в днешния празничен ден, съобщават от партията.

Под поста, в който Костадинов честити празника на българите, веднага заваляха коментари. На един от тях председателят на "Възраждане" хневно отговаря. причината е идеята да се стартира референдум за премахване на арабските числа от българските училища и да се заменят с български.

"Това щеше да е добра идея, стига да съществуваха български числа. Ако бяхте българин, щяхте да го знаете. Вие обаче за съжаление не сте, така че е разбираемо защо пишете подобни глупости:) Както се казва, освен съжаление и присмех към вас, друго не може да предизвикате", отговаря лидерът на "Възраждане".

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук