Това, което следва е това, което видяха хората на площада и заради това съм с вратовръзка с шарани. Хората не са шарани. Това каза Искрен Митев от ПП пред Нова тв. 

"Това са шараните, които опозицията си мисли, че българските граждани са и видяха как ДПС ходят под знамената на "Възраждане", допълни той.  

"Това, което коментирахме, е че има неразбиране кои са хората от ПП. Вчера за първи път падна правителство с вот на недоверие. Преди да вляза в НС се запознах с хората в администрацията. Те ми казаха, че много приличаме на младите ГЕРБ, които са искали да се борят с корупцията и са скъсали линията. Попитах къде се къса линията и ми казаха: "Останете и ще разберете", разкри Митев. 

"Явно с вота на недоверие са принудили ГЕРБ или да станат част от мафията или да паднат. Очаквам хората да видят истината и да имаме повече народни представители. Вчера видяхме за първи път хора, които плачеха, че си тръгва правителството. Това е една гавра. Гаврата да свалиш Никола Минчев седмица преди да падне правителството", обясни още депутатът от ПП.

"Вие ще кажете защо този гнусен образ на Копейкин развяваше знамената си там? Волдемор цяла седмица обяснява как Кирил Петков ще предаде България, щели сме да направим най-лошото. Плюха ни, правителството падна, ДПС вдигна френското предложение, след час ГЕРБ го подкрепят и ще видите днес какво ще се случи", каза още Митев. 

"Те ни надиграха. Свалиха правителството, браво. Показаха на хората, че са шарани. Радев прави всичко възможно да падне правителството. Аз говорех с приятелите си и им казвах да гласуват за него, те не искаха и сега ми пишат: "Видя ли?". Истината е такава, гражданите свързват мафията с хората в НС", допълни той.