Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов призна пред БЛИЦ TV, че не е съгласен с политиките, които налага Румен Радев през служебното правителство до кабинета на Кирил Петков. Възраждане остро реагира на въвеждането на зеления сертификат, преминаване към еврото и закупуването на още самолети.

"Нямаме симпатии към Румен Радев, искам да ви припомня, че ние бяхме най-сериозните му критици заради въвеждането на зеления сертификат. И се противопоставихме на неговото правителство да бъдат закупени още осем самолета."
 
Костадинов продължи с критичния тон: "Не съм съгласен с действията на Румен Радев, но уважавам президентската институция".

Относно неразкрития проект на Румен Радев за нов върховен закон, той отговори така: "Конституцията на България много често взе да се променя в последно време, все едно е писана с молив. И всеки един момент някой може да вземе гумичката и да трие".



Партия Възраждане не са се отказали от идеята зеленият сертификат да изчезне, мотивът им е, че го налагат отвън.

"Искаме да отменим зеления сертификат, но министърът на здравеопазването ни каза - "поели сме общностен ангажимент“, – питам пред кого? Има ли подпис, печат?"
 

Снимка на БЛИЦ от протеста показва, че въпреки заповедта на Бойко Рашков да не се бият протестиращи, мъж можеше да остане без око. 

"За първи път на наш протест полицията не използва сила да ни отблъсне, нямаше бой и обгазяване" - заяви лидерът на Възраждане Костадин Костадинов

Той обаче сподели ситуация, при която полицията във Варна е превишила правомощията си, за да осуети  пътуването на симпатизанти до София в деня на протеста срещу зеления сертификат.

"Ще търсим и реакция, защо на шофьори над 55 години са им направени тестове за наркотици и първите проби бяха положителни. След настояване на нашите симпатизанти, тръгнали за София, се оказа, че втората проба на дрегера е отрицателна. Поредното активно мероприятие, което да отложи пристигането им навреме."

По време на протеста на партия Възраждане Костадин Костадинов призна, че пред дома му е имало полиция, за да го арестува, ако излезе.

"Законът е такъв - от 3 до 5 години затвор и от 10 до 50 000 лева глоба".

По думите на Костадинов няма друг политик, който да е проверяван и притискан толкова много.

Ровеха в сметките на моето семейство, правиха ревизия на сметките на родителите ми – 10 години назад им гледаха банковите сметки, но в крайна сметка всичко е наред - така Костадин Костадинов обясни, че всичко е изрядно при него.