Или „Продължаваме промяната"-"Демократична България" приемат това, което „Възраждане” предлага, или отиваме на нови избори. Това е решението, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов пред Нова телевизия.

Той изтъкна, че ПП-ДБ имат един депутат повече от партията му в 50-ото Народно събрание.

„На базата на каква точно причина трябва да поставят условия на другите? От наша страна ние не поставяме условия, ние казваме, че ще подкрепим техните предложения – за които и ние говорим от години. Предлагаме референдуми, а не те да се обявят против еврото и лева”, посочи Костадинов.

„Най-важното нещо е, че няма как да има борба с корупцията, ако няма върховенство на закона. А то, заедно с демократичното право на избор на всеки един от българските граждани, са погазвани системно последните 35 години”, поясни той.

По думите на Костадинов коалицията има доста двойствено отношение. „Казват, че се борят с корупцията, а същевременно погазват демокрацията – с потъпкването на референдумите”, твърди лидерът на „Възраждане”.

Костадинов коментира раздора в ДПС. „Единственото, което ще се промени е, че тежката сянка на Делян Пеевски отива в историята".

Той изтъкна и голям проблем, свързан с пожарите в България. "Техниката е на повече от 40 години. Това са стари съветски ЗИЛ-ове. По-големият проблем е, че бяха ликвидирани много звена", сподели той.

"Слава Богу, че има страшно много хора в България, които отиват и помагат. Аз бях свидетел преди 2 дни, когато буквално се бяха запалили най-западните квартали на Варна, включително и този, в който аз живея - "Владиславово". Почти бяха тръгнали пламъците до последните блокове. Излязоха доброволци от града. Варна е голям град. Какво правим със сакарските села. Едно село - Равна гора, изгоря", посочи Костадинов.