Получихме информация, че на мирното шествие в подкрепа на Украйна е имало хора от паравоенни формирования като „Азов” и „Айдар”. На този митинг се вееха знамена и на терористични организации – на Свободната сирийска армия. Това заяви в ефира на bTV лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.  
 
„Българските служби това проспаха ли го, искам да разбера”, попита той.

„Вчера се призоваваше да се включим в този конфликт – да изпратим войски, оръжие. Имаше откровени призиви за насилие. Не видях призив за мир, а за война и саморазправа с Русия и руснаците.

България не би трябвало да има друго участие в конфликта, освен посредническо, заемайки страната както на Украйна, така и на Русия.
Само няколко дни преди това имахме митинг срещу американската намеса във вътрешните ни работи. Но не сме си позволили да горим американски знамена”, припомни той.

Костадинов алармира за огромна опасност за България заради чуждо нашествие снощи в София БЛИЦ TV

„Ако НАТО и ЕС не обслужват нашия национален интерес, ще си намерим други. НАТО е заплаха за националната ни сигурност. Чл 5 , който уж защитава всички, търпи тълкувания. Трябва да защитаваме собствената си държава със собствените си войници, което означава, че трябва да възстановим армията си”, заяви той. 
 
Костадинов съобщи, че „Възраждане” ще работи за вот на недоверие срещу правителството заради политиката в сферата на националната сигурност. „Това правителство е заплаха за националната сигурност на страната. Не даваме военна помощ поне официално. Дали сме други документи, които твърдят обратното.

С подкрепата на въвеждането на санкциите беше накърнена националната сигурност, предупредихме, че ще има големи последици, така и стана”, подчерта лидерът на „Възраждане”.

На въпрос кого от двамата кандидати за шеф на БНБ ще подкрепи партията, Костадинов каза, че това ще зависи от отговора им на един въпрос – дали одобряват влизането на страната ни в еврозоната. „Ако кажат, че одобряват, няма как да ги подкрепим”, заяви Костадин Костадинов.