Вчера чух, че Бойко Борисов се оплакал, че не сме били подкрепили законопроекта за национализация на Лукойл. Не е прав човека. Подкрепяме го, но при условие, че ще национализираме и американските тецове.

Това написа във Фейсбук лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, след като вчера енергийната комисия категорично подкрепи възможен държавен контрол върху "Лукойл", а Борисов обяви сформирането на нова коалиция, която по неговите думи - обслужва руските интереси.

Ето какво още написа Костадинов:

Тяхната национализация е още по-важна за страната, защото далеч не всеки кара автомобил, но абсолютно всеки от нас потребява ток, а заради изкуствено завишените цени на тока, продаван ни от американските тецове, милиони българи едва смогват да си плащат сметките за електричество.

Ето защо ще предложим законопроект за национализация на американските тецове, издържан в духа на предложението на ДБ и Бойко Борисов. В крайна сметка националната сигурност не бива да прави разлика между чуждите заплахи за нея - независимо дали става дума за руски рафинерии или американски тецове.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук