Съобщиха ми, че двама депутати от партията на шарлатаните - ПП, някой си Сабрутев и някой си Рибарски (или Рибаров), се били сбили в Парламента след заседание на Комисията по енергетика. Това написа в профила си във Фейсбук конституционалистът д-р Борислав Цеков.

"Такива простаци не е имало в Народното събрание. Позор!", добави юристът.

За физическа саморазправа в стаята на „Продължаваме Промяната“ съобщават и други медии, според които поводът е бил заявената от последния позиция в защита на бургаската рафинерия "Лукойл".

"Радослав Рибарски е ритал в краката и блъскал в гърба Венко Сабрутев, и крещял защо е гласувал в полза на Лукойл в енергийна комисия ,и кой му е наредил да го направи...и го наблъскал със сила в парламентарната им стая, откъдето се чували дълго крясъците на Рибарски", гласи един от коментарите под публикацията на Цеков.

БЛИЦ припомня, че на извънреден брифинг днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Кирил Петков да види как Венко Сабрутев е гласувал в комисията по енергетиката. Както става ясно, Сабрутев, заедно с други депутати от ПП са гласували "против" предложението на ДБ.

В тази връзка, Борисов оповести раждането на "коалицията Лукойл". Освен "Продължаваме промяната", той вкара там БСП, "Възраждане" и "Български възход". 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук