Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов написа във Фейсбук страницата си, че е ходил на ежегодния дипломатически прием в руското посолство. Той посочва още, че преди две седмици е ходил в полското посолство на техния ежегоден дипломатически прием, а по-рано е имал официална среща с алжирската посланичка Байя Бенсмаил в парламента.

Костадинов отбелязва, че след всяко такова събитие по протокол се прави официална снимка. По думите му тези приеми и срещи са публични, като на някои от тях присъстват стотици хора. 

Костадинов коментира, че след участието му на приема евроатлантическата общност у нас най-накрая е намерила едно доказателство, че „Възраждане“ е проруска партия - една официална снимка с руската посланичка.

"Истината обаче е, че всъщност ние сме проалжирска партия", пише той и добавя, че за доказателство прилага снимка от срещата с алжирския дипломат.


„Официално посещение на прием заедно с още 500 души веднъж в годината в руското посолство е едно, а ходене по три пъти в седмицата на тайни срещи в американското посолство е съвсем друго“, коментира лидерът на „Възраждане“. И посочва, че посещението на приема е проява на дипломатическо уважение към Русия. 

По думите му Русия може да ни бъде само партньор и съюзник, както и Алжир. Костадинов посочва, че в момента Алжир е сред най-големите доставчици на газ за Европа (вкл. и втечнен газ).  

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук