Цвета Рангелова от "Възраждане" поиска думата от Росен Желязков, за да протегне ръка към Явор Божанков от ПП, с който партията на Костадинов има проблем в последните дни. 

Причина за раздора между Божанков и "Възраждане" е негово изказване от трибуната на НС, в което нарече Костадин Костадинов и Цончо Ганев "меки китки". Това предизвика бурен скандал и се стигна дори до физически сблъсък. Тогава от парламентарната група на "Възраждане" се заканиха, че всеки път когато депутатът от ПП излиза на трибуната да говори, те ще го свалят. 

Именно това се случи и в сряда. Божанков излезе за изказване и Костадинов и хората му скочиха веднага, подканвайки го да слезе от там. Тогава Росен Желязков даде 20 минути почивка, за да успокои страстите. 

"Искам да изразя съгласие с това, което казахте. Г-н председател, в тази зала са се разгаряли много дебати назад във времето, но дори когато са преминавали точката на нормалното говорене, са касаели политически огън. Недопустимо е когато тази трибуна се ползва не за политически огън.

Никой от нас, от "Възраждане", уважаеми колега Божанков, уважаеми колега Пейков, не си е позволил лични квалификации към вас. И в момента правите това. Не спекулирайте, като се изкарвате жертви. Сега ще ви дадем възможност, колега Божанков, да вземете процедура без да плюете и да храчите по "Възраждане". Имате възможност да се реабилитирате, така както позволява и г-н Иванов", каза Рангелова. 

Божанков най-накрая излезе и направи изказване без да бъде прекъсван: "Важно уточнение беше кой дава думата. Ще предложим промени в правилника, но каквито и да са те, трябва да имаме ясно съзнание, че в крайна сметка ще опрем до едно - съзнанието на всеки един от нас, че реда и правилата ги спазваме ние. Тонът между нас, личните нападки, заплахи и обиди, опитът някой да бъде спрян да говори, ако показваме, че не можем да се търпим и да съществуваме на едно място, това се пренася в българското общество. 

Тези отношения започват да звучат във всеки български дом. Съзнавайки тази отговорност, каквито и промени да приемем, мога да поема отговорност, че ще съблюдаваме правилата и ще се стараем тонът да бъде добър. 

Благодаря."

Костадин Костадинов също поиска да направи коментар по темата. 

"Това не е изказване и декларация. Направихме знак и го разбрахте. Толерантно изслушахме, но искам да ви напомня, но поне от кумова срама правете забележки. То е ясно, че хората не се съобразяват, но за честта на институцията направете това. Адмирирам това изказване, защото дава тон на нормалност. Не допускайте хора, които говорят за правилника да го нарушават, докато говорят за него", каза лидерът на "Възраждане".