Нежното острие на ГЕРБ Рая Назар Назарян, адвокат и политик от новото поколение, е предложението на Бойко Борисов за председател на 50-ото Народно събрание.

Досега чаровната варненка беше зам.-шеф на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС и председател на парламентарната антикорупционна комисия. 

Тя е била народен представител от ГЕРБ в XLVIII и XLIX Народно събрание. Председател на Парламентарната комисия за противодействие на корупцията.

Рая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. в морската столица на България. Неомъжена с едно дете.

От 2013 г. е член на Софийската адвокатска колегия. Работи в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право. Специалист по извънсъдебно уреждане на търговски и застрахователни спорове.

Народен представител от листата на ГЕРБ-СДС от 24 МИР – София в XLVIII Народно събрание; Заместник-председател на Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията; член на Парламентарната комисия по правни въпроси.

Избрана за Народен представител от листата на ГЕРБ-СДС от 24 МИР – София в XLIX Народно събрание.

Част от преговорния екип на партията по несъстоялата се ротация с „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) в изпълнение на споразумението между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ от 6 юни 2023 г.