Много боли, когато си в труден момент и да усетиш недоверието в своите приятели, които аз се надявам, че са такива и те са били подведени, но не може в труден момент - приятел е приятел, когато застава до теб, а не когато изразява съмнение. Така Красимир Велчев от ГЕРБ коментира първоначалните реакциите от Европа по повод убийството на Виктория Маринова в Русе.
 
„Тук се получи така, че те загубиха нещо много малко може би в сравнение с това, което загубиха българските избиратели и българския народ“, каза той пред БНТ.
 
„Европа винаги гледа особено на Балканите с предубеждения и се използва и от някои медии, разбира се, не от цяла Европа, от медии в Европа, които са против глобализацията, има и много такива партии“, коментира още Велчев.
 
Велчев коментира и вота на недоверие от страна на БСП на тема здравеопазване.
 
„Нали не виждате да сме притеснени от този вот? Чудят се за какво да покажат на хората, че съществуват, по този начин показват на обществото, че съществуват иначе как да го покажат“, каза той.
 
„Здравеопазването е много важна и сложна тема и не може да се реши изведнъж“, обясни той и допълни, че много от нещата в сферата страдат от липсата на контрол или налагането на контрол. Велчев изрази надежда, че много неща ще бъдат положително решени в здравеопазването.
 
„Не трябва да се притесняват вероизповеданията и Светия Синод затова, че ние ще наложим без тяхно съгласие насила някои от членовете на този законопроект“, коментира Красимир Велчев по повод промените законопроекта за вероизповеданията.