Вътрешният министър Бойко Рашков се появи на заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. БЛИЦ припомня, че той отсъства от публични събития няколко дни, като официално в петък вечерта в Народното събрание (НС) бе обявено, че има здравословен проблем. 

Тогава той трябваше да се яви на парламентарен контрол. От ГЕРБ тогава изразиха съмнение дали това е истина. 

Къде е Бойко Рашков? 

Впоследствие се появиха спекулации за Рашков в социалните мрежи, уточнява Флагман.бг.

По неофициална информация днес около 14 часа за първи път от няколко дни той бил забелязан да влиза в кабинета си в министерството.

БЛИЦ припомня, че в късния следобед премиерът Кирил Петков свика Съвета по сигурност към Министерския съвет заради кризата между НАТО и Русия. В заседанието е участвал и Бойко Рашков, за което свидетелстват снимка и прессъобщение от правителствения пресцентър. 
 

Рашков все пак изглежда видимо отслабнал. Той не се бе появявал на публични събития от близо седмица.

Министър-председателят Кирил Петков председателства първото за 2022 година заседание на Съвета по сигурността към МС, който обсъди рисковете и предизвикателствата в контекста на усложнената среда за сигурност в резултат на напрежението около границата на Украйна, посочват от пресцентъра на правителството. 

Участниците в заседанието представиха на премиера анализ на геополитическата ситуация, както и евентуалните мерки, обсъждани в рамките на НАТО, за демонстриране на солидарността на югоизточния му фланг. Министър-председателят беше категоричен, че всички решения, които правителството ще вземе, ще са съобразени с развитието на ситуацията и евентуалното ескалиране на конфликта, включително мерки за избягване на негативни икономически ефекти. Той подчерта, че България е лоялен съюзник в Алианса и единството е най-силният отговор.

Съветът по сигурността към МС ще продължи да следи развитието на ситуацията и ще подготви план за действие при различни сценарии.
Министър-председателят възложи на министъра на отбраната да внесе за утрешното заседание на кабинета проект за одобрение на национална позиция и мерки за укрепване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската армия и техническото й обезпечаване.

Министерският съвет ще вземе решение за конкретни мерки, за които министър-председателят ще информира народните представители след края на заседанието на МС.

На заседанието на Съвета по сигурността присъстваха също и министърът на отбраната Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на службите за сигурност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!