"Човек не може да бъде лекомислен и да не вижда за какво става дума. Имаме опит с предсрочните избори, но мисля, че коалицията е стабилна и България стои добре на международната сцена. ДПС нямат партньор за влизане във властта". Това коментира пред камерата на Нова тв Валентин Николов от ГЕРБ по повод сценарий срещу правителството ли сделката с ЧЕЗ.
"Не се интересувам от политиканската страна на въпроса. Правителството трябва още днес да даде ясен знак, че не приема подобна сделка. Не да търсят сценаристи и да се връщат назад. Политиканстването да го оставим за след спирането на сделката.

Тя трябва да бъде спряна, защото ако се случи, тази неизвестна фирма ще задлъжнее с 500 млн. Те или ще отидат на сметката на потребителите, или това предприятие ще фалира с последствия за 3 милиона души", заяви от своя страна Крум Зарков от БСП.

"От една година текат различни информации, че ЧЕЗ иска да се изтегли и има процедура в Чехия. Има подписан договор за сделката, но не е завършена категорично. След като се прехвърлят акциите има думата КЕВР", добави Николов.