Социалистът Крум Зарков обяви, че ще гласува против изключването от партията на Кирил Добрев. Претендентът за лидерския пост в БСП направи уточнението, че стои на тази позиция, въпреки несъгласията, които имат с Добрев.

Зарков обаче не приема това да става по този начин - по време на празниците, на неприсъствен пленум и без да се даде възможност на нарочения за изключване да се защити. Зарков е категоричен, че БСП няма нужда от този вътрешнопартиен сблъсък точно преди конгреса.

"Няма човек, няма проблем" е възможно най-лошият начин на мислене. Винаги е бил такъв и никога не е довел до нищо добро. В последните години БСП натрупа опит с изключванията. С някои от изключените после се коалира, с други войната продължава, но нито в един случай това не доведе до по-добър резултат", написа в профила си във фейсбук Крум Зарков.

"Затова ще гласувам "против" изключването на Кирил Добрев. Имам много несъгласия с него. Противопоставих се на неговата кандидатура за председател. Все още считам, че той не бива да е в първите редици. Но изключването му на подпис, между празниците, без практическа възможност да се защити срещу обвиненията, не е редно", категоричен е той.

Зарков напомня, "че в следващите седмици предстоят заседание на Конгреса и събирания на Националния съвет с оглед провеждането на пряк избор на председател" и не е бил сега моментът.

"Кой има интерес от поредния ялов вътрешнопартиен сблъсък вместо спокойна и градивна кампания за пътя, по който БСП трябва да поеме за да се възстанови? Със сигурност не са социалистите", убеден е социалистът.

Подобни аргументи изказа в писмо до пленума и съпартиецът му Костадин Паскалев, който също се обяви срещу предложението на ИБ на БСП, а ръководството на партията в Перник излезе с позиция, в която дори поиска оставката на соцлидерката Корнелия Нинова.

Самият Добрев написа в профила си, че не е изненадан, че е дошъл и неговият ред за изключване от БСП, при това анонимно, без право да говори и да изложи позицията си.