Виждахме динамика по време на цялата кампания. Беше видимо, че Цачева не събира гласовете на ГЕРБ, в хода на кампанията се виждаше, че нейният резултат пада, а този на ген. Радев се повишава. Така коментира резултатите от изборите Петър Курумбашев, част от щаба на победителя.
"Явно това разминаване се случи още преди първия тур, въпреки че социолози смятаха, че ще е на втори. Има силен резултат на господин Радев в големите градове. Той печели и в София. Печели и в Пловдив. Наравно е с другия опонент и във Варна", съобщи той.

"Госпожа Цачева пък печели в малки градове и в селата. Обяснението е, че там администрацията може да оказва по-голям натиск. По-често промяната идва от големите градове, там страхът не може да бъде запазен. Това е победа на независим кандидат, който е подкрепен от БСП", каза Курумбашев.

"Не съм чул за подкрепа от страна на ДПС. Не съм чул за никаква подкрепа въобще за нито един от останалите да се борят на балотажа", добави той.

"Духа вятърът на промяната, той духа целия месец и ще продължи да духа", това заяви Курумбашев, като видя Никол Станкулова.  

Курумбашев реши да добави една любопитна новина. Преди, когато е бил част от щаба на Петър Стоянов, той е разбрал интересна подробност за живота му. Оказва се, че бившият президент е искал да води предаване, в което са се чели прочувствени писма. "Това наистина е странно за един бракоразводен адвокат", призна гостът в студиото.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ РЕЗУЛТАТИ, КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА