Георг Георгиев от ГЕРБ съсипа Радан Кънев и „Демократична България“ със свой коментар във Фейсбук, пише Трибюн бг.

„Чао, предатели! Гласувахте против влизането ни в Шенген!“, написа Георгиев.

Повод за острите думи на лидера на Младежи ГЕРБ е фактът, че Радан Кънев е единственият български евродепутат, който е гласувал против приемането на България в Шенген.

Георгиев припомни на „Демократична България“ и за подкрепата им към пакета „Мобилност“, който е пагубен за българските превозвачи.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ влезе и в задочен спор със симпатизант на „Демократична България“, който се опита да оправдае предателството към страната ни от евродепутата Радан Кънев.

Това от своя страна предизвика още по-бурна реакция на лидера на Младежи ГЕРБ:

„Чао. Никой не иска да слуша повече глупостите ви. Предадохте държавата за пореден път.

Единствен от цяла българска делегация ваш Раданчо гласува ПРОТИВ декларацията даваща зелена светлина за приемане на решение България и Румъния да станат членове на Шенген. Не ми обяснявайте панически, кой какво право имал. Чао! Предатели! Чао!

Това представлявате -мразите България и всичко свързано с нея, безсрамници! Чао! Не сте достойни нито за страната, нито за политиката. Няма да ви се размине този път и хората ще научат, какво представлявате. Чао!“, отговори възмутен Георгиев.

Лидерът на МГЕРБ призова ДБ да излязат и да обяснят на хората позицията си против влизането на България в Шенген.

„Радан Кънев, представител на ДБ в ЕП, с правомощията , с които разполага, на нивото, на което се намира, каза НЕ на България в Шенген! Точка.End of story. ДБ е против България в Шенген!“

Георг Георгиев припомни също така, че партията на Христо Иванов подкрепи и пакета „Мобилност“, който оказва изключително негативно влияние на  българските превозвачи.

„Истерията ви е показателна. Но хубаво припомняш-ДБ подкрепи пакет „Мобилност“, който съсипа българските превозвачи. ДБ подкрепи резолюцията, която насърчава признаването на ИК и македонското малцинство.

История и традиции в антибългарското. Позор! Отивайте за по сладоледче в Салвини и не докосвайте политиката на държавата“.

„Първо по същество бранеше защо е гласувал ПРОТИВ България в Шенген, сега сменихте плочата като се усетихте и изведнъж стана „техническа грешка”. А то пък се оказа, че и много коварни тия дистанционни електронни гласувания…тцтц

„За целите на ЕП не стават, ама за гласуване управлението на цяла държава са ИДЕ-А-ЛНИ! Е днес се саморазбихте неколкократно. Да искахме, нямаше да ви намерим по толкова теми“, написа още Георгиев.