България трябва да има твърда позиция по този въпрос. Няма как да предадеш българските герои, които са се борили за Македония. Не можем да постъпваме като Георги Димитров и други национални предатели. Това обясни разпалено в предаването "Лице в лице" по bTV Юлиан Ангелов от "Българските патриоти".

"Днес Бойко Борисов даде знак, че ако е на власт, ще пусне Северна Македония в Европейския съюз", заяви Стефан Тафров от "Демократична България". 

"Когато беше на власт, поставя една позиция, а сега казва: "Служебното правителство и президентът няма да ви пуснат в Европейския съюз". Това е абсолютно възмутително", подчерта Тафров.

"Ние сме наследници на онази политическа традиция, която веднага след падането на комунизма успя да спечели сърцата на хората в Македония - след десетки години пребиваване в пределите на Титова Югославия Македония беше призната първо от България с правителството на Филип Димитров, от което бях част и аз. 
Впоследствие всички се съгласихме, че това трябваше да стане. Само че след това нито изградихме инфраструктура към Македония, нито имаше български инвестиции в тази посока. Ние не се превърнахме в модел за следване от Македония", посочи Стефан Тафров.

"От г-н Тафров разбрах, че България е виновна за отношенията ни със Северна Македония. Позициите на Христо Иванов, Атанас Атанасов и Радан Кънев са предателски", коментира Юлиан Ангелов.

"В програмата на "Демократична "България" пише, че трябва да бъде изготвена пътна карта за влизането на Северна Македония в Европейския съюз. Не можем да продължаваме да градим отношенията си върху омраза", каза Тафров.

"Вие, като видите някой от чужбина и му се кланяте. Христо Иванов казва, че Северна Македония има право на собствен прочит на историята", отбеляза Ангелов.

"България няма как да пусне сега Северна Македония в Европейския съюз, защото е обвързана с парламентарна позиция. Лъжата на Борисов беше, че каза, че служебното правителство няма да даде подкрепа, защото не иска, а не защото е обвързано с тази позиция, коментира Стефан Тафров.

"Вие сте национални предатели, защото сте готови да клекнете пред всеки чужденец", нахвърли му се Ангелов.

"Вие сте национални предатели, защото ваши представители бяха уличени в продажба на български паспорти на чужденци", отговори му Стефан Тафров.

"Съсипахте България с криминалната приватизация на Иван Костов, а ще ми говорите за корупция", добави Юлиан Ангелов.