НДСВ ще се яви самостоятелно на извънредните парламентарни избори. Това съобщи пред Радио Варна новоизбраният председател на партията Станимир Илчев.

НДСВ дава заявка за активно участие в политическия живот.

„Това желание е породено от стремежа ни да внесем някаква доза нормалност в българската политика, белязана от дълбока криза“, каза още Станимир Илчев и коментира, че в НДСВ все още не са обсъждали евентуални коалиционни взаимоотношения с други партии: "Ние не искаме да предпоставяме конфигурации, които не биха били осъществими.

Ще следим внимателно програмите на партиите, както и хората, които занапред ще влязат в парламентарните им групи".

"Ще търсим мост сред хората от различни партии, с които може да се работи систематично, целево и системно. Ние обаче сме силно критични към ГЕРБ.

Към досегашният ГЕРБ - този на Борисов и с тях биха могли да се извършват подобни действия единствено в рамките на строг национален интерес. Това няма да се случи, ако не започнат до променят себе си, защото на ГЕРБ се дължи огромният мащаб на клиентелизма в страната, парцелирането на икономиката, което постави едни фирми близо до властта, а изолира други фирми.

На ГЕРБ се дължат и моралните сривове в обществото - този мачизъм, който е заразителен за младежите", подчерта Станимир Илчев.

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес лидерът на "Български възход" Стефан Янев заяви, че партията му ще се яви сама на предстоящите на 2 април предсрочни парламентарни избори.  По този начин той опроверга появилите се през седмицата спекулации, че възкръсналата НДСВ обсъжда коалиция с партията на Янев за предстоящия вот. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук