"Въпросът не е дали НДСВ ще влезе в парламента, а с колко ще влезе. Това е моето вътрешно убеждение", каза проф. Огнян Герджиков.

БЛИЦ припомня, че вчера над 170 делегати на партията се събраха, за да върнат НДСВ отново в активната политика. Партията ще се яви още на предстоящите предсрочни парламентарни избори, като засега решението е да играе сама. Станимир Илчев бе избран за лидер и бе подкрепен единодушно от делегатите на конгреса на царската партия

Проф. Герджиков заяви, че се наблюдава умора у избирателите, защото се повтаря едно и също. И даде пример със зациклянето на парламента.

"Тези, които добре помнят, знаят, че при нас беше много спокойно. Направихме решителните стъпки за влизането в НАТО и Европейския съюз (ЕС). Не сме били безгрешни, разбира се, правили сме пропуски", каза още той в сутрешния блок на БНТ. 

Проф. Герджиков хвърли политическа бомба, свързана с НДСВ и проф. Габровски

Проф. Герджиков заяви, че има интерес от млади хора да се запишат в НДСВ.

Според него най-важният въпрос е икономиката, а като голям проблем посочи постоянните промени в законите. Едва на трето място като проблем е съдебната реформа.

"Не може закон да се прави бързо и спешно. Те не трябва да се правят на коляно. Скалъпват за две дена нещо. От 2014 г. има 22 поправки в изборния кодекс", каза още юриста.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук