Изключително важно е да успеем да обясним на българските граждани защо е важно да гласуват на предстоящите европейски избори, защо европарламентът е важен. В Европа ние изпращаме хората, които ще защитават българския интерес, а не високоплатени чиновноци. Това каза пред БНТ народният представител и кандидат за Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Лиляна Павлова.
Трябва да изпратим достойни българи, които да намират съмишленици, които да успеят да преговарят, да отстояват повече бюджет, да се борят за финансиране, да продължат да говорят за младежите, за заетостта, за сигурността, посочи депутатът от ГЕРБ.

Европа е на кръстопът, ние доказахме и чрез председателството на Съвета на ЕС, че имаме какво да дадем на континента. Евроизборите са важни, защото България е Европа. Ние бяхме столицата на Европа само допреди няколко месеца, заяви Павлова.

БСП като основна опозиция има силно антиевропейска листа. По-голямата част от тази листа не познават европейските институции, те опитват да захлупят евродебата с вътрешни проблеми, каза още тя.

В коментар, че Елена Йончева е първа в листата на БСП, Павлова, заяви, че в Европа не ни трябва някой, който ще опетнява образа на България.

"Ние не се кандидатираме за женската кеч лига, кандидатираме се да отстояваме интересите си достойно и професионално, с ясните мотиви, модели и данни", каза още тя.

Това е голямата разлика с БСП - слон в стъкларски магазин или някой, който да защити България. За първи път през 2018 г. колкото хора са напуснали България, толкова са се и върнали. Това е нещото, към което се стремим, посочи Павлова.

В коментар на "Апаратаментгейт" тя заяви, че в ГЕРБ веднага се дават оставки. Това е разликата между ГЕРБ и останалите. Оставки се подават веднага - само на подозрение, още преди да е започнала проверката - в името на това да се прочисти системата.

За нас е важно да се подреди държавата и да се прочисти системата, да няма съмнение в политическата класа, заяви Павлова.