"Поемаме към изборите с цел за една достойна България в Европа. Най-големият проблем на България са доходите и липсата на справедливост.

Корнелия Нинова не е бламирана. На практика 80 процента от имената, предложени от нея за нашата евролиста, са вътре, магар и пренаредени. За мен изненади няма, това е една мого силна листа и нямам никакви съмнения, че ще успеем на тези избори. Няма нищо страшно в една партия да се води просто дебат. БСП не е от партиите, които спускат някакъв списък с готови имена, както се прави в управляващата партия. Имаше дебат, имаше конкретни аргументи и накрая вотът беше демократичен, таен и бяха избрани тези лица, за които мнозинството гласува", каза тя.

"Действително г-н Станишев не присъстваше в листата на Нинова, това беше нейното виждане, тя го аргументира. Но в крайна сметка Нациналния съвет гласува по този начин. И аз смятам, че г-н Станишев като евродепутат и като кандидат за такъв ще бъде много полезен. Не само за левицата, а и за България, с конкретните политики, които прави ПЕС като партия и левицата в Европарламента. Аз считам, че беше редно да е в листата и съм го изразявала неведнъж", коментира още Йончева.

"Смятам, че е много важно да отстраним ГЕРБ, тази мафиотска структура, която е завладяла цялата държава. Левицата ще победи на тези евроизбори, но това трябва да бъде само началото. Трябва да започнат такива промени, че да победи в крайна сметка България. България трябва да има прокуратура, която върши работа, а не да има 8 процента доверие. Трябва да има медии, които реално са Четвърта власт.


Победата на левицата не само на тези избори я възприемам като началото на краха на ГЕРБ - тази мафиотска структура, която е завладяла цяла България. Акцентирам го, защото това е факт. Победата на левицата е много важна за десницата в България. Защото какво прави в момента ГЕРБ - те си купуват всичко, което пожелаят, защото разполагат с неограничен ресурс. Те си купиха лъвчето на СДС. Това, което не могат да купят, изнудват. Това, което не могат да изнудят, вадят големите бухалки. Поради тази причина победата на БСП и отстраняването на ГЕРБ ще даде възможност за възстановяването на една истинска десница, защото сред десните има много умни хора. Това ще е полезно и за левицата, защото в лицето на десницата ще има един сериозен коректив", категорична бе депутатката.

Тук водещият Кузман Илиев се обърна към гостенката си с усмивка и думите: "Едва ли сте толкова загрижена за десницата", на което тя отговори: "Аз съм загрижена за десницата, защото имам приятели, които  са десни, и смятам, че тяхната позиция също трябва да бъде чута. Загрижена съм, защото аз съм ляв човек и смятам, че не може да управлява силна партия, ако няма силна десница".

"Президентът често критикува управляващите и той много ясно изрази, че Бъгария е управлявана от хора с минало в подземния свят. Той не се страхува да го изрази. БСП показа, че не се страхува и вади документи за това", заяви Йончева. 

Тя разкри, че от БСП са поискали да направят експертиза в независима европейска лаборатория на пътищата в България. "Ние още на 14 декември поискахме от АПИ да ни даде разрешение да направим техническа експертиза на българските пътища в европейска лаборатория. Такова разрешение още не ни е дадено. В Своге е подменен износващия пласт. За да се намали себестойността част от твърдите частици са заменени от варовик, така пътят се износва, става по-хлъзгав. Така се намаляват разходите. Държавата не ни дава разрешение да направим тази експертиза", обясни още тя.