Ние заявихме нашата стратегия много ясно – България е за деескалация. Ние трябва да сме надежден член на НАТО и ЕС, както заявихме преди много години. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер в предаването „Панорама“ по БНТ.

„България не дразни Русия. България има своя геополитически и национален интерес. Ако газът спре за България той ще спре за цяла Европа. Вярвам, че разумът ще надделее и няма да се стигне до такъв вариант. Ние имаме и резервни варианти“, подчерта той.

„Правителството беше изправено пред много кризи и енергийната е най-сериозна. Ние обаче можем да се справим с тези предизвикателства. Общините бяха минали на договори ден напред, нашият план е да минат отново на стария режим, за да се намалят цените. Мораториумът ще остане в действие толкова, колкото е необходим“, заяви той.

По думите му бюджет 2022 изпраща много ясно послание – за сериозен икономически растеж. С него инвестираме в инфраструктура и хора. Всички сме обединение от една цел България да стане богата и просперираща страна, пшосочи Лорер.

"Термин "работещи бедни" няма, той не трябва да съществува в едно работещо общество. Трябва да се стремим към европейски нива на нашата икономика. За да растем, трябва да инвестираме", посочи Даниел Лорер.

"Растежът през иновации води до икономическия растеж, при който хората стават по-богати. Демографската криза у нас е сериозна. Въпреки това чрез иновации може да се постигне растеж", каза още министърът на иновациите и растежа.

"България трябва да се промени и да използва средствата си прозрачно. Трябва да се включат всички контролни механизми в държавата. Средствата трябва да се инвестират, за да носят и растеж", обясни Лорер.

"Вярвам в диалогичността вместо в замерянето с камъни. Ние сме изпълнени с енергия да върнем реда и законността. Вече се вижда и плодът на нашите усилия затова, а именно г-н Цацаров вече не е ръководител на КПКОНПИ", изтъкна той.