Бойко Борисов бе уклончив в коментара си за председателя на ВКС Лозан Панов по време на днешния си брифинг. Както е известно съпругата на Панов се оказа също собственичка на луксозен имот на "Артекс", като цената платена от нея се оказа рекордна ниска - 250 евро на квадратен метър.

Жената на Лозан Панов купила от "Артекс" 4-стаен апартамент и 2 гаража на цена от 225 евро на квадрат (ДОКУМЕНТИ) 

По време на пресконференцията на два пъти журналисти зададоха въпроси на премиера за Панов и съпругата му. Въпреки опитите да получат отговор от премиера, той не пожела да влезе в темата.

Журналист към Борисов: Редно ли е жената на шефа на ВКС също да си купува евтин апартамент...?

Отговорът на Борисов: ..Ами, аз затова считам, че всеки един трябва да си погледне неговата къщичка, това го говорих и на конференцията на ГЕРБ, че независимо кой е, всички ги обичам, но когато има подобен скандал, трябва да се понесе веднага отговорност.

Минута по-късно последва втори въпрос към премиера за апартамента на семейство Панови, на който Борисов изненадващо отговори, но в посока енергийни проекти.

Журналист към Борисов: Бъдещият правосъден министър ще настоява ли шефът на ВКС да разкрие цялата истина около този апартамент и да обясни – как така се е облагодетелствал?

Отговорът на Борисов:  В момента върви много важен процес, геостратегически (обяснява как България има шанс да осигури газови доставки от Русия и от Египет), ….Една седмица, малко ли ми беше, а сега искате да коментирам Лозан Панов…аз оставям на Вас, на медиите да се занимавате с тези разследвания…така трябва.

Лозан Панов не се яви на днешното заседание на ВСС, защото, оказа се, бил в отпуска. 

Председателят на ВКС е и единствената обществена личност, която не е дала отговори по скандала с "Артекс". Част от членовете на ВСС днес не бяха словоохотливи по темата под претекст, че не са запознати с детайлите. Оказа се, че имотното състояние и евтините апартаменти не могат да коментират нито Георги Чолаков – председател на ВАС, нито членовете на ВСС Светлана Бошнакова и Даниела Мирчева.



Източник: Канал 3

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!