Мечтата на Карбовски в България да има битка между млади и стари. Радостна е новината, че средната възраст на парламента е доста млада. Това каза за БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

Когато започна промяната 90-та година, антикомунистическата борба измести конфликта между млади и стари, напомни той.

По думите му е хубаво, че младите хора не носят товари на стари вражди, разцепления, вливания и т.н. Те са свежи. "От друга страна се изисква опит. Всичко, което чувам за председателя на , е хубаво, обаче тази длъжност е много сложба и особена. Не може да се похвалим, че последните години са я заемали кой знае какви хора", уточни Любен Дилов. 

"Ще е много интересно. Вчерашният ден показа, че ГЕРБ-СДС декларират желание за конструктивност. Не участвахме в никакви дебати и не саботирахме този избор", каза той.

"Промяна има, но дали ще е за по-добро - ще видим. Някои индикации сочат, че поне за момента не е. Това, което се случва в последните 7 дмесеца, има едно лице и това е Радев. Сега сме в състояние на свободно падане и всички имаме интерес това да спре", уточни депутатът.

Той бе категоричен, че хората много бързо по джоба си ще усетят кое е по-добре. 

"Вижте как се строи сега - последните 7 месеца? Никак! Комично е. Сега са спрели ремонтите на всички язовири, защото някой се сети, че също за ремонтни действия трябват строителни разрешения. Всеки ден от днес нататък ще могат хората да правят сравнение и ще видят недъзите на модела Борисов, сравнени с недъзите на модела Радев", каза още Дилов.

"Политическо разделение винаги е имало. Страстите бяха високи, a страстите раждат енергия. От 90-та година не е имало такъв яростен сблъсък. Един от главните проблеми на българите обаче е, че те не се интересуват как се прави бюджет и т.н.", добави той.