Това освен, че сигурно ще е парламентът с най-кратък работен период, то той ще е запомнен и с това, че е единственият парламент, в който депутатите не са се снимали и нямат обща снимка.  Това заяви в ефира на БНТ депутатът Любен Дилов-син. 

"Само ГЕРБ се държа прогнозируемо. Единствените, които предложиха модел на управление, бяха те. Този им опит се провали, но дори не се стигна след това дори до опит. Хората, изпратени в парламента, се провалиха", добави депутатът. 

"Не искам да давам акъл на политическите си противници, но всяко тяхно изказване, налива сила в ГЕРБ", смята Любен Дилов относно силните думи срещу партията от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов", добави той. 

"Не се каза за какво е това цялото заклеймяване и изчегъртване. Ето, махнаха ГЕРБ от властта и не направиха кабинет. Сега затова отиваме на нови избори. Те дори не могат да седнат на масата и да конкретизират задачи, които са отвъд премахването на една политическа сила от управлението и да говорят за общи приоритети и благо да народа", каза Любен Дилов-син. 

"След всяко изказване на Илчовски, всеки излиза и казва, че той лъже. Да не стане, че вместо да ни избоде очите, да ни изпише веждите. Българите видяха много ясно сега как изглежда политическият, но и икономическият елит и не беше добра гледка", добави той.

"Този парламент в последните 10 дни се занимава само с предизборна кампания. Нито една Комисия няма да продължи да съществува и от нито едно от заключенията й няма да последва нещо", добави политикът.

"Очаквах даже по-голям резултат на Слави, защото това беше най-добрият възможен протестен и наказателен вот. Те бяха стъпили на здрава основа - референдумът, за който и аз дори гласувах "За". Те имаха всички възможности да повторят феномена на НДСВ и Царя. Те направиха лоша кампания, всъщност никаква такава. Не казаха нищо, за да не сбъркат", смята Любен Дилов-син. 

"Хората искаха да ги видят физически, да поговорят с гражданите в листите на "Има такъв народ". 

"Както казва шопът, връщайки се от панаир в Елин Пелин, на който го изнасилили и били, от друга страна човек се учи", шеговито каза депутатът, а водещият Жоро Любенов прихна в смях. 

Според него всички протестни формации, освен Слави, ще загубят от процентите си, а ГЕРБ ще повиши доверието си. 

По думите му политиката се храни от големи разломи. 

""Има такъв народ" тегли два яки ритника на кошера. Всяка една система се развива чрез кризи, които се преодоляват. България в момента е пред криза, която като преодолеем, ще се усъвършенстваме", каза той.