Тодор Славков има много опит, че може да е кмет, министър-председател и президент едновременно. Това заяви самият внук на Тодор Живков в ефира на Нова телевизия.

"Бил съм кмет, имам опит, на 11-ти отряд в централния софийски затвор. Този опит ще ми е полезен. Може би да управляваш малко хора е като да управляваш голяма група”, сподели той.

Славков не влиза в надпреварата с нагласата, че ще е следващият кмет на София. „Реалист съм. На следващите избори обаче ще имаме по-голям шанс, на по-следващите – още по-голям. Репетицията започва от „Московска”, обобщи той.

Тодор Славков признава, че днешна София не му харесва. И никога не би бутнал мавзолея. „Не можеш да бутнеш нещо, което вече е построено. Надявах се Евгений Бакърджиев да продължи с творчеството си. Целият период на Евгений Бакърджиев и управлението на Иван Костов те това правеха - рушаха и крадяха”, подчерта той.

Внукът на Тодор Живков призна, че една от причините да се занимава с политика е, че участва с партията, която баща му е създал.