Не знам кой е имал голямо очакване за имена, обвинени в корупция от САЩ. Делението не идва от там, че съдията Андон Миталов е пуснат в Русия и няма общо между отношенията на Щатите с руската държава. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Манoил Манев от ГЕРБ по повод оповестяването на името на човека със забрана да влиза в САЩ. 

Вчера стана ясно, че това е Андон Миталов - съдия в Специализирания наказателен съд.

Мярката беше обявена от държавния секретар Майк Помпео и важи както за Миталов, така и за съпругата и дъщеря му.

"Американското правителство няма проблем с един или друг човек. Те посочват проблем. САЩ можеше да не отпускат виза за съдията, ако беше толкова елементарно", разкри още Манев.

"На съдебната ни система ѝ бе посочен проблем от американското посолство. Не казвам, че той е голям или малък", допълни депутатът от ГЕРБ. 

Манoил Манев коментира и речта на президента Румен Радев, с която свали доверието си от правителството:

"Президентът се подхлъзна. Подхлъзна се в площадната политика. Нормално е - неговите учители в политическия живот са Нинова, Симов и други. Той не се държа като президент, а като политик. И получи политически отговори", заяви депутатът от ГЕРБ.

"Решението за импийчмънт към президента не е толкова лесно. Това са сериозни действия", каза още той.

"На СРС-тата чух двама генерали да си говорят. Останалото, което не сме чули се намира в разследвания. Сигурно ще има нови записи", завърши Манoил Манев по повод записите с президента Радев.