Мая Манолова реши да нищи по тъмна доба драмата със спирането на газа за България от страна на Русия. Лидерката на "Изправи се БГ" посочи виновниците в нейните очи за ситуацията.

Манолова призова Петков, Нинова, Слави и Христо да свикат парламента и да си спрат отпуските.

Ето какво точно пише Манолова:

“Газпром" спря газа за България!
При това положение, я по-добре не си дарявайте заплатите за оръжие! Нищо, че премиерът ви призова.
Искам да е ясно чии са заслугите, че държавата вече е газов заложник:
Първо на премиера Борисов (ГЕРБ) - снима се с Путин и му подари куче, близки са, тогава защо не го предотврати?
На премиера Петков (ПП): обеща промяна. Не помага на Украйна, за да няма агония. А тя сега започва. И не чужда, а наша, българска, икономическа. Защо не я предотврати?
На икономическия министър и шеф на БСП Корнелия Нинова - тази нажежена до червено “истина”. Тя можеше го предотврати, стига да й беше една от червените линии. Но явно не е.
На енергийния министър на Слави Трифонов (ИТН) - от 4 месеца министър, отговарящ именно да го предотврати. Но и той е искал, но е нямал желание.
Затова ли Петков отива в Киев? А Нинова къде ще отиде - в Москва ли? А ДБ доволни ли са - “скъсахме” с руския газ, има алтернатива - но не ясно кога и на каква цена?
Искам да напомня на "влиятелните" политически мъже, че с преклонена глава не става. Не става и със заравяне на главата в пясъка, в очакване проблемите да отминат или да се решат сами. Защото накрая сметката я плащат обикновените хора! Хубав урок и за любителите на снишаването, и за “смелчаците” за чужда сметка!
Петков, Нинова, Слави, Христо - свиквайте парламента, спирайте си отпуските, открийте заседанието, спрете да лъжете народа си и вземайте решения пред очите на народа! И дайте разумни решения за бизнеса, скока на цените и енергийно бедните! Спешно.
Очаква ви най-желаната газова доставка: народната любов!
И не, капачки за газ няма да събираме!