Да коментираме Валери Симеонов като някакъв авторитет е срамно за цяла България. Днешното му изказване беше глупост, затова направих и тази реплика. След като обиди всички майки, сега обижда мъжете на тези жени. Така коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ лидерът на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки искрите, които прехвърчаха между него и лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на днешното парламентарно заседание.

По думите му БСП скоро ще се върнат в парламента.

,,Лъжа е, че БСП няма да се върне. Ще видите, че ще се върнат много скоро'', категоричен бе Марешки и добави, че партия "Воля" е опозиция на цялото статукво, докато БСП не е алтернатива на нищо.

Относно посещението на руския премиер у нас Марешки поясни, че присъствието на Медведев на българска земя е полезно, докато това на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е било по-скоро вредно.

,,Няма нужда при такива близки народи като българския и руския да чакаме трети страни да ни решават въпросите. Така че от тази гледна точка нека да бъде изградена ядрена централа у нас, но не и да се закупуват американски изтребители'', завърши лидерът на "Воля".