Един велик държавник казва, че преди да изхарчим огромни суми за въоръжаване трябва да създадем такова ниво на живот на хората, че да искат да го защитават. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Един известен руски балетист каза, че когато се прибира в тях, не заключва дома си. Вчера баба Иванка беше пребита в дома си и от нея бяха ограбени 35 лева. Считате ли, че баба Иванка има нужда от F-16 да я пази – тя има нужда от по-високи доходи, по-добро здравеопазване и сигурност. Чуйте новините - всеки ден говорим за ограбени и мизерстващи хора, десетки хиляди полицаи са със стари и продънени коли, едва ли не ги бутат с крака. Само срещу един изтребител можем да оправим всички полицейски коли. Искам полицай във всяко село, подчерта Марешки.

Както законът за горивата го отложиха, очаквам и този разход да бъде отложен, дори в преговорите да стигнат дотам да ни направят един жест - да ни подарят изтребители, ако искат да имаме силен съюзник, добави лидерът на "Воля".

Най-малкото трябва да питаме хората. Швейцарците управляват с референдум, а ние мислим, че българите са дебилни. За всичко важно трябва да бъде питан народът, заяви Марешки.

Като такива въпроси той определи връщане на смъртното наказание и излизането на България от НАТО.

Той коментира и отношенията в малката управленска коалиция. Волен Сидеров се дърпа вече от Обединени патриоти, защото няма буквичка за него. Народът вече ги нарича Огради и паспорти, няма никакъв патриотизъм там. Ако тези хора ми допадаха, щях да бъда в тази коалиция. Ние искаме да съберем хората, които да помогнат на родината с реални дела, каза още Веселин Марешки.

Той съобщи, че ще води листата на "Воля" на предстоящите евроизбори.