Кампанията ни не беше най-скъпата. Едно от нещата, поради което ние не влязохме в парламента е точно заради такива внушения. Те са престъпници, строят незаконно, крадат, бият. Кампанията ни не беше най-скъпата, но най-смислената. Единствената кампания "за", а не против - за безплатни лекарства, за евтини горива. Но заради различни фалшификации и внушения, ние не успяхме да влезем.

Това заяви Веселин Марешки в ефира на bTV, коментирайки неуспеха на коалицията ВОЛЯ-НФСБ. 

Благодаря на българите, които са гласували в мен, каза още лидерът на ВОЛЯ. 

По думите му вече той е свободен гражданин и може да задава въпроси и да протестира. Във връзка с това Марешки дори отбеляза, че не е дошъл с костюм, а с бял пуловер в студиото. При това белият цвят на дрехата му не означава бяло знаме. 

"Вече съм свободен гражданин. Мога да задам въпроса: какво пише в един сайт? Кой какво казва, няма повече да коментирам. Гласувахме да има верига от бензиностанции. Гласувахме срещу милиардите за самолети. Излизам чист, не съм откраднал нито един лев от българите.

Ако искате чисти българи, аз оставам на сцената. Няма защо да се отказвам, но мотивацията ми се изчерпва. Не виждам себе си в плезещ се политик.

Дори да се опитам да се изплезя, езикът ми няма да стигне до китката или лакътя. Не се виждам целия татуиран. Не се виждам като такъв политик, виждам се с чест и достойнство", каза Марешки. 

Той отново подчерта, че в момента е свободен гражданин и като такъв заявява следното - "ще бъда безкомпромисен". 

"Първите няма да успеят да направят правителство, на вторите, които заявиха и толкова хора, които ги подкрепиха, ако в първите два законопроекта не са за един лев субсидия, ще дойда пред парламента и така най-отговорно ще му кажа, че не е никакъв мъж, а поредния утьо, който е подлъгал българите и не върши това, което е обещавал. 

Втория законопроект трябва да е за мажоритарните избори, ако не го направи, отново ще му кажа, че е поредния утьо. За тези неща ще бъда безкомпромисен. Имат достатъчно гласове", закани се Марешки. 

Нито Каракачанов ми е враг, нито Трифонов. Врагове са ми лъжеполитиците. Ако те не изпълнят своите ангажименти в парламента, значи те са утьовци, бе категоричен лидерът на Воля. 

Четвъртото нещо, за което Марешки настоява, следващото правителство да свърши е реализирането на държавната верига от бензиностанции. На въпроса, дали тази компания няма да се опорочи, той отговори: "Ако я реализират чисти политици от чисти партии, ако я реализират корумпирани политици тя ще бъде поредната касичка. Ако те не го направят, аз имам достатъчно ресурс, ще я направя и ще им я оставя во веки веков". 

Говорейки за петия законопроект, който трябва да се приеме след съставянето на правителство Марешки каза следното: "Всичките хора, които са в парламента (сега) с тяхното гуру президента, искаха парламента да си отиде, за да внесат проекта за нова конституция. Този проект ще го науча наизуст, защото вярвам, че е нещо толкова качествено, че си заслужава да се научи, ще е нещо, което ще помогне да се живее по-добре". 

Милиони българи гласуваха за референдума за субсидия от един лев и мажоритарни избори. Сега ще видим дали се е вслушал в гласа на народа, добави той. 

"Мислите ли, че е нормално, това което се случва в момента. Човек изпратен в парламента с такива големи надежди, да седи и да мълчи. Това излъчва или страх, или дълбоко задкулисие как да разпарчадосва българската държава. Призовавам ги да излязат от дупките си", каза още лидерът на Воля. 

По думите му, ако тези новите са същите, излизаме на улицата и ги измитаме. Смяна до последно. Докато не дойдат честни и светни политици. 

Воля ще продължи да дава предложения в интерес на българския народ. Дали с НСФБ или с някой друг, това ще го решаваме в партията. Да се стягат сценаристите, шоумените и да започват да пишат закон, приключи Марешки.