Както обещахме, още след първото заседание на комисията, ние ще предупредим председателя на Народното събрание и ще направим предложения за доброволно даване или както е по процедура, на моя имунитет, за да може да продължи делото. Това заяви на брифинг в Народното събрание лидерът на „Воля” и зам.-председател на парламента Веселин Марешки, предаде „Фокус”.

Изявлението му бе във връзка с вчерашното заседание на Временната комисия по искането на главния прокурор за даване на разрешение за възбуждане и провеждане (продължаване) на наказателно преследване срещу него, на което комисията разреши да бъде снет депутатския му имунитет като народен представител.

„Първо – към днешна дата има 5 дела, от които 4 са приключили с осъдителни решения на моите конкуренти, тоест те са приключили в наша полза. Единствено остава последното дело, което е за шамара и за т. нар. изнудвачество, което очакваме да бъде решено в най-скоро време”, заяви лидерът на „Воля” по време на брифинга. „4-то съдебно решение, което също е окончателно е, че арестът ми е бил незаконен. Това никой никъде не го говори, напротив, продължават да се въртят кадри как съм арестуван”, допълни той.