Новата коалиция „Воля – българските родолюбци” е създадена, за да защити интересите на всеки един гражданин. Така коментира в ефира на bTV зам.-председателят на НС Веселин Марешки участието в новото обединение на лица, които са по-вляво.

Партията на Марешки обяви в парламента, че ще участва на европейските избори в коалиция. Начело на общата листа ще е лидерът на „Воля”. „В коалицията има хора, които са по-вляво от центъра, както и земеделски представители. Земеделците имат място в представителство във властта. Те са  там, защото основното е интересът на българските граждани и на държавата преди партийния и частния интерес”, коментира още Марешки.

Той обясни, че идеята му е само лидери да бъдат в листата, за да бъдат познати лица и да покажат какви хора трябва да участват активно в управлението. Според него партията има доста достойни кадри и който и да отиде в европарламента, ще бъде само от полза за народа.
Бизнесменът и политик коментира думите на Йордан Цонев от ДПС за схемите с гражданство.

"Година преди ДПС да внесат искането за създаването на комисия, която да разследва далаверите с продажбата на българско гражданство, от „Воля” сигнализирахме за този проблем", заяви Марешки.

Той е категоричен, че ще продължават да търсят истината и ще докажат, че вицепремиерът Красимир Каракачанов е „архитектът” на тази схема.
„Не искам да е той, искаме да имаме достойни вицепремиери, но неговият заместник казва, че той е архитектът на тази престъпна схема, а Каракачанов не го съди, твърдението остава във въздуха, не искаме да се окаже престъпник, но ако е, трябва да излезе от властта”, каза лидерът на „Воля”.

Марешки прогнозира, че правителството ще изкара пълния си мандат. Той добави, че добрите проекти на големия коалиционен партньор се подкрепят от „Воля” - като парите за образование и за АМ „Хемус”. Но ние няма да подкрепим безсмислено даване на пари за бойни самолети, коментира още Марешки.