Вие сега ли се сетихте да работите? То мандата свърши. Цел може да бъде благоденствието и просперитет, а не кое да е името. Това заяви от трибуната лидерът на партия "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки.

"Няма ли достойни хора в НФСБ и ВМРО, които да застанат на тези позиции? Защо да се срути правителството? Каракачанов ще каже, че се готвя да заема неговото място. Ние няма да участваме в управление. Не сме еднодневки", каза той.

"Ще кажа на Каракачанов, че не всички са уродливи кариеристи, които са готови да оставят стабилността и интересите на народа, за да се закрепят на власт. Искаме оставките на Каракачанов и Валери Симеонов", каза Марешки.

"Трябва да търпим как Каракачанов си изпълнява детската мечта и мокрите сънища ли? Извинете ама сме във ситуация, при която българският народ е наричан "креслив", "уж болни деца". Ако програмата ви е силна, оттеглете ги тези двамата и си свършете работата, като управлявате успешно", заяви още той.

Искрен Веселинов коментира думите на Марешки: "Той си позволи недопустими квалификации, които са ясна характеристика на неговия манталитет. Очевидно е прочел малко книги, което не е хубаво за българския парламент. Такива хора трябва да ги слагате на мястото", каза той.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!