От ДПС искаме оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Това заяви от парламентарната трибуна Мустафа Крадайъ, лидер на ДПС, четеейки декларация на партията.

"Първо говореше за майките роми, с инстинкти на... дори няма да го цитирам. Беше осъден даже за ксенофобия. После беше тупането по гърдите след позорното му поведение на границата с възрастна жена. Той показва брутално нечовешко поведение", заяви Карадайъ.

"Последното му изявление бе брутално и цинично, показващо истинското му лице. Всеки човек трябва да изпитва респект пред тези майки за стоицизма и героизма им", смята лидерът на ДПС.

"Такива като него нямат място не във властта, а изобщо в политиката. Цинизмът на управляващите не може да компенсира незнанието и недоумението. За да не счупят вратната конструкция, ГЕРБ подлагат на риск държавата. Всъщност това е хаос, липса на справедливост. В последно време се налага и липсата на човечност. Има стабилност само на скандалите и гафовете", заяви той.

"Този вицепремиер трябва да си отиде. Той е воденичен камък не само на шията на ГЕРБ, но и на цялата страна. Вече освен, че сме най-бедната, сме и най-нехуманната страна. В други страни, след подобни прояви си тръгва не само министър, но и премиер", каза Карадайъ.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!