Парламентарната група на партия ВОЛЯ приключва със самочувствие и удовлетвореност своя първи мандат. Това заяви в речта си по време на последното заседание на 44-ото Народно събрание лидерът на партията Веселин Марешки. 

"С работата си, с поведението си тук опровергахме всички фалшиви новини за нас, които опонентите ни тиражираха преди четири години – и по време на предизборната кампания, и след това.

Показахме на вас и на всички българи, че може да има различни депутати. Такива, каквито хората искат да видят отдавна –честни и почтени родолюбци. Хора, които показаха какво означава да служиш на интереса на държавата си!

Показахме какво значи да не ламтиш за постове, а да се бориш за залъка на народа си!

Равносметката на ВОЛЯ – работихме съвестно, всеотдайно, компетентно, без да се изтъкваме и без да ревнуваме, когато припознавахте за свои нашите идеи. За много от тях обаче не ни подкрепихте, а сега сте ги превърнали в свои предизборни обещания. Хората и това виждат, бъдете сигурни", каза още Марешки. 

"Нямаме нито един, повтарям нито един лобистки закон! Както и нито един закон, който да е в ущърб на българите.

Бяхме лоби само на  майките, децата, семействата, на образованите и предприемчиви българи!

Нямаме нито едно назначение на държавен пост с цел личен и партиен интерес! Нито едно!

Не се замесихме в нито един партиен скандал! Нямаме нито един депутат дори със съмнение за корупция!

Преди четири години казвахте, че ще разцепят групата ни, ще ни напазаруват. Не се чудвахме.  Така сте свикнали -тук да идват не успели и независими хора, а послушни партийци, готови да продадат не само партията си, но и България.

ВОЛЯ приключва първия си мандат по-сплотена, по-мотивирана и с по-високо доверие", подчерта той. 

"Дадохме отговор на въпроса, който се задава от 30  години:  Как да се справим с корупцията?! Елементарно е – с много воля и най-вече с некорумпирани политици.

Ние оправдахме доверието на нашите избиратели. Горди сме с всички, които ни подкрепиха през 2017г. и ни изпратиха тук. Днес сме повече и по-силни! Защото, когато получиш доверие и когато го оправдаеш, то се множи!

За нас народът не е електорат. Народът е суверен. А на суверена се служи! Народът възлага, а политикът изпълнява. Винаги е трябвало да бъде така и ние искаме да върнем властта към нормалността. Защото имаме знания, опит и воля да работим здраво. Така сме свикнали.

Ние от ВОЛЯ не чакаме да се зададат избори. Работим 24 часа, защото идваме от реалния живот, където така се оцелява и просперира. В парламента е същото, само работодателят е друг.

Тук народът назначава  и той ни гласува задачите, които ние трябва да изпълним – същите тези хубави неща, които сте свикнали години наред да обещавате по избори и после да не изпълнявате. Ние, обаче, довеждаме нещата докрай. Сигурно, защото за собственото си добруване сме се погрижили преди парламента, а тук се грижим за това всички българи да живеят по-добре.

Ако за последните 30 години всяка партия беше изпълнила едно свое обещание, не повече – едно, единствено, то днес щяхме да сме с икономика поне равна на тази в Испания или Чехия. Това е нашата кауза- по-щастлив и по-богат народ, в една по-красива и чиста България", заяви лидерът на ВОЛЯ.

"Нека от тази зала да излязат всички безродници, които проповядват чужди идеологии и прокарват чужди интереси.

Нека с тях си тръгнат мързелът, лицемерието, безотговорността. Тук е място за патриотизъм и грижа към всеки българин. Време е тук почтените патриоти да станат мнозинство. Време е на тази трибуна да излизат само родолюбци, с чисти помисли и чисти сърца.

Трудно ще ме разберат някои партийни функционери-те чакат само субсидия, платена от данъците на работещия ни бизнес и от народа! Те не знаят как се създават и пазят работни места, как се плащат заплати! Те знаят само как да получават наготово, на гърба на целия народ.

Но е време вече такива политици да ги изпратим в историята завинаги, а тези, които преди години изгонихме като мутри от парламента, никога повече да не допуснем да се върнат.

Време е българите да получат достоен живот в собствената си страна.  Време е да покажем на хората, че има надежда, че има депутати, които  могат да носят достойно това звание!

Времето за действия настъпи! Иначе, ако продължаваме да отлагаме,  няма да има България.

Нека никога повече български политик да не се кланя на задкулисни господари. Глава се свежда само пред Родината и народа.
Защото България е над всеки и над всичко!", каза в заключение Веселин Марешки.